Παξιμαδάκι βρώμης
Η Κρητική διατροφή προκαλεί σήμερα το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας λόγω των ερευνών που απέδειξαν ότι στην Κρήτη των προηγούμενων δεκαετιών ήταν εξαιρετικά σπάνια τα καρδιοαγγειακά νοσήματα και οι νεοπλασίες. Η μελέτη των αρχαιολογικών και των ιστορικών δεδομένων αποδεικνύει ότι οι διατροφικές συνήθειες των Κρητών του 20ού αιώνα ελαχίστως διαφέρουν από τις συνήθειες των ανθρώπων που έζησαν στο νησί σε παλιότερες εποχές ακόμη και κατά την αρχαιότητα.
Συστατικά
αλεύρι ντίνκελ*, αλεύρι βρώμης*, νιφάδες βρώμης*, κανέλα*, γαρύφαλλο*, ζάχαρη*, σταφίδες*, χυμός πορτοκαλιού*, σουσάμι*, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο*, σόδα, νερό
*προϊον βιολογικής γεωργίας