Ξυλοφουρνιές καλαμποκιού
Η Κρητική διατροφή προκαλεί σήμερα το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας λόγω των ερευνών που απέδειξαν ότι στην Κρήτη των προηγούμενων δεκαετιών ήταν εξαιρετικά σπάνια τα καρδιοαγγειακά νοσήματα και οι νεοπλασίες. Η μελέτη των αρχαιολογικών και των ιστορικών δεδομένων αποδεικνύει ότι οι διατροφικές συνήθειες των Κρητών του 20ού αιώνα ελαχίστως διαφέρουν από τις συνήθειες των ανθρώπων που έζησαν στο νησί σε παλιότερες εποχές ακόμη και κατά την αρχαιότητα.
Συστατικά
αλεύρι σίτου μαλακό*, αλεύρι καλαμποκιού*, ρεβυθάλευρο*, ελαιόλαδο*, λιναρόσπορος*, προζύμι σίτου*, αλάτι Ιμαλαϊων, μαγιά
*προϊον βιολογικής γεωργίας
Διατροφική δήλωση | Ανά 100g |
---|---|
ενέργεια | 1544kJ/369kcal |
λιπαρά | 5,4g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 1,1g |
υδατάνθρακες | 72,2g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 4,2g |
εδώδιμες ίνες | 1,90g |
πρωτεϊνες | 10,10g |
αλάτι | 0,9g |